Bouwend Nederland

Bouwend Nederland, vereniging van alle kleine en grote bouw- en infrabedrijven in Nederland, lanceert een nieuw platform voor elektronisch factureren in de bouw, onder de naam Z factuur. Daartoe heeft Bouwend Nederland een contract getekend met ZET solutions.

Elektronisch factureren speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van administratieve lasten in de bouwsector. Voorwaarde hiervoor is dat factuurdata en daaraan verwante berichten op basis van standaarden eenvoudig door administratieve systemen kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd. Binnen de bouwsector worden jaarlijks minimaal 18 miljoen facturen verstuurd. De kosten van verzending en verwerking van een papieren factuur bedragen circa 25 euro per factuur, voor een elektronische factuur is dit ongeveer 8 euro. De bouwbranche kan dus door elektronisch te factureren ruim 300 miljoen euro per jaar besparen.
Door het introduceren van een sectorbrede oplossing, waar zowel kleine als grote bouwbedrijven op kunnen aansluiten, wordt een extra impuls gegeven aan het terugdringen van administratieve lasten.
 
Het Z factuur platform is beschikbaar voor alle bedrijven die actief zijn binnen de bouwketen en voor toeleveranciers aan de bedrijven in de bouwketen. Omdat Bouwend Nederland medeinitiator en -financier is van dit project profiteren leden die zich ansluiten op Z factuur van het speciale ledenvoordeel.

Wilt u meer weten over lid worden van Bouwend Nederland, klik dan hier.