Rijksoverheid stapt per 1 januari 2017 over op e-factureren

De Nederlandse Rijksoverheid verplicht haar leveranciers vanaf 1 januari 2017 een e-factuur te sturen. Dit wordt geregeld door een aanpassing in de algemene inkoopvoorwaarden. Voor deze e-facturering naar de Rijksoverheid kunnen twee kanalen gebruikt worden: Digipoort en de open standaard Simplerinvoicing.

Terugdringen administratieve rompslomp
De maatregel is bedoeld om de regeldruk en administratieve rompslomp bij de overheid terug te dringen. De regeling is tot stand gekomen in nauw overleg met diverse belangenorganisaties uit het bedrijfsleven, waaronder VNO-NCW, Bouwend Nederland en MKB Nederland. Deze organisaties reageren verheugd op het nieuws. Zij zien het als een belangrijke stap, die bedrijven en medeoverheden aanmoedigt om versneld op e-factureren over te gaan.

Besparing met e-factuur
E-factureren is sneller, gemakkelijker, nauwkeuriger en scheelt ondernemers veel administratie. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen. Alle partijen die hierbij betrokken zijn erkennen dat deze ontwikkeling noodzakelijk is. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid: e-factureren aan de overheid

Z factuur aangesloten op Simplerinvoicing
ZET solutions is met haar Z factuur dienstverlening aangesloten op het Simplerinvoicing netwerk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij bieden met elektronisch factureren, neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling Sales, tel. 0320-269999.

Simplerinvoicing / Rijksoverheid, 24 juni 2016

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom eFacturatie, eHerkenning en andere diensten van ZET solutions? Meld u dan aan voor de ZET solutions nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief