Vanaf 1 april betrouwbaarheidsniveau 2 nodig voor OLO

Vanaf 1 april 2014 heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2 (EH2) nodig om in te loggen op Omgevingsloket online.

Bij EH2 bepaalt de wettelijk vertegenwoordiger van een bedrijf expliciet wie er namens het bedrijf bevoegd is met de overheid zaken te doen via Omgevingsloket online. Dit verbetert de veiligheid en geeft bedrijven meer zekerheid bij het aanvragen van vergunningen en doen van meldingen.
Heeft u nu nog een EH1, stapt u dan zo snel mogelijk over naar een hoger betrouwbaarheidsniveau. Informeer voor u overstapt bij uw aanbieder welk niveau voor u geschikt is. 
Voor een aantal diensten is EH2 namelijk niet voldoende en heeft u een hoger niveau nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aanvragen van subsidieregelingen. Ook zullen binnenkort nieuwe diensten met een hoger betrouwbaarheidsniveau via eHerkenning worden ontsloten.

Kijk voor een overzicht van diensten die aangeboden worden met eHerkenning en het benodigde betrouwbaarheidsniveau op de website van eHerkenning

ZET solutions biedt eHerkenningsmiddelen aan op de niveaus EH1, EH2, EH2+ en EH3. Bovendien zijn er aanbiedingen en ledenvoordeelprogramma's waar u wellicht gebruik van kunt maken.

Bestaande aanvragen in het Omgevingsloket
De overstap naar een ander niveau heeft geen invloed op bestaande aanvragen in het Omgevingsloket. De al eerder gedane aanvragen blijven zichtbaar in het loket. U moet dan wel een eHerkenningsmiddel gebruiken die voor hetzelfde Kamer van Koophandelnummer is uitgegeven. De aanvragen die u als bedrijf hebt gedaan, zijn namelijk gekoppeld aan uw KvK nummer en daarmee aan uw eHerkenningsmiddel.
Verandert uw KvKnummer wel? Lees dan op www.infomil.nl/eherkenning wat in uw situatie mogelijk is.
 
Omgevingsloket online / ZET solutions, 11 maart 2014