Raab Karcher nu ook aangesloten op Z factuur

Raab-Karcher_175.gifBegin november zijn de eerste elektronische facturen van Raab Karcher verzonden via Z factuur naar Bouwbedrijf Groothuisbouw  in Emmeloord en Knol Bouw in Hasselt.

Raab Karcher is marktleider in bouwmaterialen en veel bouwbedrijven zijn dangroothuis_175.gif ook klant van Raab Karcher.  Met de aansluiting van Raab Karcher op het Z factuur platform krijgt  de adoptie van elektronische facturen in de bouwsector een positieve impuls.
 
Raab Karcher heeft, voordat zij aansloot bij Z factuur, een onderzoek ondelogo-knolbouw_175.gifr haar klanten uitgevoerd. Uit dit onderzoek bleek dat meer dan 30% van de klanten van Raab Karcher het op prijs zou stellen als zij een elektronische factuur zouden kunnen ontvangen. Een elektronische factuur heeft als voordeel dat deze automatisch geïmporteerd kan worden in de meeste boekhoud- of workflow pakketten. Een elektronische factuur is dus voor de ontvangende partij veel interessanter dan een PDF factuur die vaak per e-mail wordt verstuurd en nog steeds handmatig verwerkt moet worden.

Bouwbedrijf Groothuisbouw in Emmeloord en Knol Bouw in Hasselt hebben inmiddels als eersten met succes een elektronische factuur van Raab Karcher via Z factuur ontvangen. “Raab Karcher is een grote leverancier van ons, heel prettig dat zij hebben gekozen voor Z factuur zodat het aantal facturen dat wij ontvangen via Z factuur direct flink is gestegen. De afhandeling van inkomende facturen is hierdoor een stuk efficiënter geworden.”, meldt dhr.  A.W. van der Linde, algemeen directeur van Groothuisbouw.

ZET solutions, 26 november 2012