Wat is Z login

Z login regelt de betrouwbare toegang tot de persoonlijke Z factuur omgeving.  Gebruikers van Z factuur krijgen een Z login met het eHerkenningsbetrouwbaarheidsniveau 1. Dit houdt in dat gebruikers niet alleen betrouwbaar kunnen inloggen naar hun Z factuur omgeving, maar zij kunnen hun Z login account ook gebruiken voor de toegang tot verschillende elektronische diensten van de overheid. Voor de zomer kunnen Bouwend Nederland leden hun Z login account koppelen aan hun Bouwend Nederland inlog-account. Z login biedt dus een elektronische sleutel voor verschillende diensten.

Er zijn al meer dan 50.000 gebruikers (bedrijven en organisaties) met een Z login account.

Z login biedt verschillende betrouwbaarheidsniveaus. De basis is het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord, dit is betrouwbaarheidsniveau 1. Voor een hoger betrouwbaarheidsniveau is het mogelijk dat u bij het inloggen gebruik maakt van een aanvullend authentiecatiemiddel zoals een One Time Password-responder, smartcard of SMS TAN code die u via uw mobiele telefoon ontvangt. 

ZET solutions is met haar Z login dienst gecertificeerd deelnemer aan eHerkenning. Met eHerkenning is het eenvoudiger voor bedrijven en overheidsorganisaties om elektronisch zaken met elkaar te regelen.

Wilt u meer weten over Z login eHerkenning, klik dan hier.